Következő
koncert:

OKT. 2024

12

Szombat

19:00

Kamaraest Andrei Ionitaval


Schnittke: Szvit régi stílusban,  Janacek: Pohadka, Kodály: Szonatina, Webern: Két darab (1899), Brahms: e-moll szonáta, op. 38

Dinu Lipatti Állami FIlharmónia, Szatmárnémeti

Életrajz

Demény Balázs a fiatal zongoraművész nemzedék egyik kiemelkedő tehetségének számít. A 19. Ile de France, a Lagny-sur Marne, a Hans von Bülow és a Carl Filtsch nemzetközi zongoraversenyek első díjasa, a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny (Budapest) második díjasa. Az 1989-ben született, Anda Géza ösztöndíjas művész rangos koncerttermek és fesztiválok meghívottja volt már: többek között a Művészetek Palotájának „Bartók Béla” Nemzeti Hangversenytermében, a Gasteig Münchenben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Raidingi Liszt Fesztiválon, a bukaresti Atheneumban, a Milánói Világkiállításon vagy a Yokohama International Piano Concert Seriesben is fellépett már.

Emelett az "ISA Prag-Wien-Budapest" Fesztivál és mesterkurzus Kodály és "Pianist" díjasa, az "S. Toduță" Nemzetközi Zongoraverseny és a bukaresti Magyar Zene Fesztiváljának első helyezettje. A Budapest Music Centerben vette fel legújabb Schumann-Bartók lemezét, 2011-ben "A Liszt Memorial Year" címmel jelent meg szólólemeze. Zenekari szólistaként rendszeresen fellép itthon és külföldön egyaránt, olyan karmesterekkel mint Jesús López-Cobos, Ligeti András, Hollerung Gábor, Ken Takaseki, Hámori Máté, Jankó Zsolt, Horváth Gábor, Horváth József, Theo Wolthers, Alfonso Saura, Ion-Ilarion Galati és sokan mások.

Legutóbbi
Feltöltések:

a felvétele:

Balázs Demény plays  

Schumann & BartókSiker a 19. Ile de France nemzetközi zongoraversenyen

Demény Balázs első díjat nyert a 2017-es Ile de France nemzetközi zongoraversenyen, ahol az első díj mellett számos koncertfelkérést is kapott.

[A Papageno.hu cikke itt olvasható.]

Demény Balázs első díjas lett a Lagny Nemzetközi Zongoraversenyen

A díj mellett a közönségdíjat, és Lagny városának a különdíját is megkapta.

[További részletek a Papageno cikkében itt, vagy a Fidelio cikkében itt olvashatóak]

Demény Balázs Junior Prima díjat kapott

A harminc év alatti fiataloknak szánt kitüntetésről itt és itt olvashat.